Service & Contact

Wij horen graag van je!

Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen. Zit je vraag of antwoord er niet bij, gebruik dan onderstaand contactformulier om je vraag direct aan ons door te geven.

Hoe kan ik de producten van Josef Dettelbacher het beste bewaren?

Je kunt de producten van Josef Dettelbacher het beste bewaren in een koelkast met een temperatuur van 4 tot 7°C.  De producten zijn beperkt houdbaar nadat de verpakking is geopend. De houdbaarheidsdatum verschilt per product. Je vind de houdbaarheidsdatum op het ingrediëntenetiket op de verpakking.

De verpakkingen van de gesneden vleeswaren zijn hersluitbaar. De verpakking voor het gegrild gehakt stukje is niet hersluitbaar, na opening van deze verpakking kan dit product het beste bewaard worden in een afgesloten plastic bewaardoosje in de koelkast met een temperatuur van 4 tot 7°C.

Wat is het beleid van Josef Dettelbacher ten aanzien van allergenen?

Josef Dettelbacher weet dat sommige consumenten een overgevoeligheid hebben voor bepaalde voedingsmiddelen of ingrediënten, de zogenaamde “allergenen”. In sommige gevallen kan de reactie, op zelfs hele kleine hoeveelheden, zeer bedreigend zijn.

Daarnaast zijn er consumenten die intolerant zijn voor sommige levensmiddelen of ingrediënten. Deze reacties mogen dan niet levensbedreigend zijn, maar zijn zeker ongewenst en moeten voorkomen worden. Het beleid van Josef Dettelbacher is er op gericht om consumenten die overgevoelig zijn voor deze allergenen in staat te stellen de juiste keuze te maken.

Op onze ingrediënten etiketten worden de eventuele bekende allergenen die zich in een product bevinden nadrukkelijk vermeld. 

Op het etiket van Josef Dettelbacher staan ook E-nummer vermeld. Wat betekent een E-nummer?

Bij het produceren van levensmiddelen worden hulpstoffen gebruikt. Deze hulpstoffen worden additieven genoemd. Ze zijn bedoeld om een resultaat te bereiken dat niet of nauwelijks op een andere manier te realiseren is maar toch gewenst wordt. De Europese Commissie voert een risicoanalyse op alle additieven uit die voor het gebruik in levensmiddelen in aanmerking komen. Verloopt deze analyse positief dan is het gebruik veilig en wordt het additief toegelaten om in levensmiddelen te gebruiken. Het additief krijgt dan een E-nummer. Additieven zijn van natuurlijke óf van chemische oorsprong. Natuurlijke hulpstoffen (zoals citroenzuur, appelzuur of bietenrood) hebben ook een E-nummer. Het is zeker niet zo dat een producent zomaar additieven mag toevoegen. Ook hier zijn strenge eisen aan verbonden. Voor veel additieven geldt een maximum gehalte en zijn maar in bepaalde categorieën levensmiddelen toegelaten. 

Wat betekent het "e"-tekentje dat voor het gewicht op de meeste verpakkingen staat?

De kleine letter “e” die je kunt aantreffen bij de inhoudsvermelding, komt van het Engelse “estimate”, dat “ongeveer” betekent. Een beetje meer of minder is, binnen wettelijk vastgestelde marges, toegestaan. Hierbij moet het gemiddelde gewicht van de gehele productie partij gelijk zijn aan hetgeen op de verpakking staat. De op de verpakking genoemde inhoud is altijd de netto productinhoud. Het gewicht van de verpakking zelf telt dus niet mee.

Contactformulier

Wij horen graag van je!

Heb je een vraag of is ons product niet naar wens? Wij horen het graag. Met je reactie helpt je ons om de kwaliteit van onze producten te verbeteren.

Contactgegevens

Josef Dettelbacher is een geregistreerd merk van Zandvliet Vleeswaren BV.

Postadres
Faradayweg 4
2627 AX  Delft

E-mailadres
info@josefdettelbacher.nl

Telefoon
+31 (0)15 256 22 00

Fax
+31 (0)15 262 17 51

BTW-nummer
NL 806 796 212 B03

Kamer van Koophandel
27224050, Haaglanden