Zwiebelkuchen

Een echte Beierse Klassieker

Aantal personen

4

Bereidingstijd

30 minuten bereiden, 90 minuten rijzen en bakken

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 300 gram bloem
  • 1 zakje gistpoeder ( 7 gr.)
  • 2 dl lauwe melk
  • 50 gram margarine
  • 1 ei
  • 1 theelepel suiker
  • zout
  • Voor de vulling:
  • Josef Dettelbacher Beiers gegrild gehakt 115 gram ( 1 verpakking) of
  • Josef Dettelbacher Tiroler gebraden ham 115 gram ( 1 verpakking)
  • 5 middelgrote uien
  • 4 dl zure room
  • 3 eieren
  • Nootmuskaat, zwarte peper, komijnpoeder

Meer weten?

Wil je meer weten over onze producten, recepten en acties? Heb je een vraag of suggestie? Aarzel niet en neem contact met ons op. Super toll!

Naar Service & Contact >

Bereidingswijze

Dit typisch Beiers gerecht houdt het midden tussen een pizza en een quiche. Je kunt er ons Josef Dettelbacher Beiers Gegrild Gehakt of de Josef Dettelbacher Tiroler Gebraden Ham voor gebruiken.

Doe de bloem samen met het gist en de suiker in een grote kom en voeg al roerend de lauwe melk toe. Voeg daarna de margarine, een losgeklopt ei en een snufje zout toe en kneed het deeg tot het een bol vormt. Leg het deeg daarna terug in de kom en laat het, afgedekt met een theedoek, op een warme plek minimaal 45 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 220 C°. Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Snij het Josef DettelBacher Gegrild Gehakt of de Trioler Gebraden ham in blokjes of reepjes. Bak de ui licht aan en voeg daarna de peper, nootmuskaat en komijnpoeder toe. Haal de uien van het vuur en schep er het Josef Dettelbacher Beiers Gegrild Gehakt of de Josef Dettelbacher Tiroler Gebraden Ham door. Rol het deeg uit tot een grote rechthoek en maak een opstaand randje. Leg het uitgerolde deeg daarna op een beboterde of met bakpapier bedekte bakplaat. Verspreid het uien en vlees mengsel over het deeg. Meng de eieren met de zure room en verdeel dit over het uien en vlees mengsel. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de Zwiebelkuchen goudbruin in ca. 35-40 minuten.