Josefs gegrild curry gehakt

Onze variant op een echte Beierse klassieker

Aantal personen

2

Bereidingstijd

45 minuten

Ingrediënten

  • 2 el olie
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 1 el paprikapoeder
  • 2 el kerriepoeder
  • 450 ml tomatensaus (uit blik of pakje)
  • 100 gr suiker
  • 60 ml rode wijn azijn
  • zout naar smaak
  • Josef Dettelbacher gegrild gehakt 1 stuk van 250 gram

Meer weten?

Wil je meer weten over onze producten, recepten en acties? Heb je een vraag of suggestie? Aarzel niet en neem contact met ons op. Super toll!

Naar Service & Contact >

Bereidingswijze

Verhit de olie in een steelpannetje en bak daarin de gesneden ui ca. 10 minuten op een laag vuur totdat de ui zacht is. Voeg na ca. 8 minuten de paprika- en kerriepoeder toe. Voeg  daarna de tomatensaus, suiker en rode wijn azijn toe. Goed doorroeren en aan de kook brengen. Zodra de saus kookt het vuur temperen en de saus nog 20 minuten laten sudderen. Zeef de saus om de uien eruit te halen en breng de saus indien nodig op smaak met zout. Houd de saus daarna warm. Snij het Josef Dettelbacher Gegrild Gehakt in plakken van ca. 1 cm dik. Bak de plakken even om en om  in een koekenpan tot ze goed warm zijn en leg ze in de warme currysaus. Strooi er nog wat extra kerriepoeder over en serveer met verse frites en een frisse groene salade.


Verwerkte producten